KIO-4276

Directeur (op de foto met zijn GroenePluimVogel (2013))
Sinds: 15 januari 2003
Facebook: https://www.facebook.com/emile.vanrinsum
Twitter: @Emilevanrinsum
Linkedin: Emile Van Rinsum Slauerhoff

Directie/financiën, ondersteuning bewonersinitiatieven en externe communicatie. Beleid klimaat, energie, luchtkwaliteit.

Emile is een geboren en getogen in Rotterdam, sinds 2013 directeur. Hij is ook lid van de adviescommissie dierenwelzijn/stadsnatuur/NME van de gemeente Rotterdam (www.dwsn.nl)

Bijzondere projecten die hij ontwikkelde voor het Milieucentrum: FLEX M televisie voor jongeren (i.s.m. Flex productions). De educatieveprogramma´s Ieders Lucht Ons KlimaatSamen Duurzaam, Mijn Mobiliteit (boekjes, DVD´s, docentenhandleidingen en de website www.iederslucht.nl).Voor dit educatieve programma ontwikkelde hij ook muziekraps en videoclips in samenwerking met de Rotterdamse rappers Clifton Giersthove, Casuel en SNEAKY BIGGS en producent Johnson Macamba van Flex productions. (Klik voor de TV programma’s en raps/videoclips www.iederslucht.nl). Emile produceerde in 2007 samen met theatermaker Ruut van Hooft het ´milieutheater´ de Wereldwachter. In 2012 ontwikkelde hij samen met architectenbureau ZUS de ‘Dakakker’: www.dakakker.nl.

Voorgeschiedenis…
Emile had voor zijn directeurschap van het milieucentrum een eigen theaterproductiebedrijf en was directeur van het Rotterdams Volkstheater, bestuurder en mede-oprichter van de regionale omroep RTV-Rijnmond. Van 1979 tot 1991 werkte hij in Rotterdamse wijken als buurtopbouwwerker. Emile was de initiator en bedenker van het ‘Opzoomeren’ (en een heus nieuw Nederlands werkwoord). Hij ontving voor zijn buurtprojecten in 1990 de Hein Roethoffprijs.

Bijzonderheden:

– Emile is (mede-)oprichter van de regionale omroep in het Rijnmondgebied en was lange tijd dagelijks bestuurslid van Radio – en TV -Rijnmond.

– Emile is bij de opstartperiode van de Rotterdamse straatkrant betrokken geweest als bestuurslid en was lid van het dagelijks bestuur van Stichting Studio Hergebruik.

– In 1990 ontving Emile (samen met de bewoners in de Opzoomerstraat) de landelijke Hein Roethoffprijs voor de projecten ‘Opzoomeren’ (aandachtsstratenactie) en het project ‘Sociale Veiligheid’ in Rotterdam – west.

– Van 2002 t/m 2005 was hij lid van de gemeenteraad in Hellevoetsluis.

Privé: Getrouwd en vier kinderen, woonachtig in het Nieuwe Westen Rotterdam.

Contact: info@milieucentrum.rotterdam.nl