KIO-1761

Portefeuille: Duurzaamheids-educatie,  jongerenprojecten (Rotterdams Milieuvoorlichter), ‘Dakennie?’ (Dakakker educatieprogramma), en de redactie van de Groene Agenda, cursusleider Milieucoach van opZuinig! en trekker van  het project ‘BROOD!NODIG?’.

Angelique Vandevenne is al sinds 2007 bij het Milieucentrum betrokken. Eerst als stagiaire en later werkte ze mee aan o.a. de jongerenprojecten (cursus Rotterdams Milieuvoorlichter) en de campagne voor de Klimaatstraatfeesten. Angelique deed de opleiding ‘Culturele en Maatschappelijke vorming’ (CMV). Ze studeerde af in 2012.

Ze is binnen het Milieucentrum verantwoordelijk voor alles wat educatie te maken heeft. Zij organiseert o.a. de educatieve projecten op de Dakakker maar ook de cursus ‘Rotterdams Milieuvoorlichter’ voor jongeren. Angelique is tevens ondersteuner van de cursussen Milieucoach van opZuinig! en een van de cursusleiders. Sinds begin 2014 houdt ze zich ook bezig met ‘broodoverschot’ en broodrecycling in het project ‘Brood?Nodig!’.

Achtergrond: Angelique is geboren in Roeselare een kleine stad gelegen in West-Vlaanderen, België, omringd doot het boerenland en een boerenfamilie. Spelen deed ze op de weiden en rollen van de heuvel waarop de molen stond. Toen ze ouder werd boeide het stadsleven meer en is ze vertrokken naar Gent, het bruisende hart van Vlaanderen. Hier werkte ze als jongerenwerker bij JONG (Jeugd OndersteuningsNetwerk van Gent). Hier werkte ze ‘een tool’ voor vrijwilligersbeleid die ook later geïmplementeerd is. Maar haar directe karakter en daadkracht komt beter tot zijn recht in Rotterdam. ‘Een wereldstad die ik graag groener en gezonder zie worden’, aldus Angelique.