Ons gaan is een komen, ons komen een gaan.” Met die woorden begint het gedicht waarmee de Rotterdamse dichter Jules Deelder een aantal ondernemers aan de Nieuwe Binnenweg prees. Dat gebeurde bij de start van het project ‘Dubbele winst aan de Nieuwe Binnenweg’ dinsdagmiddag 28 september. Ondernemers nemen hierbij het voortouw om actief energie te besparen. Dat levert winst voor het klimaat en voor de eigen portemonnee.

deelder.1

Vooraf werd door energiebesparingswinkel WATTNOU in kaart gebracht hoeveel ondernemers kunnen besparen op hun energierekening. Dat varieerde – afhankelijk van het soort onderneming – van € 100 tot € 2000 per jaar. De start had de vorm van een duurzame wandeling door de winkelstraat, met gastvrouw Karen Bebelaar van de Delfshaven en wethouder duurzaamheid Alexandra van Huffelen.

Van Huffelen: “De ondernemers aan de Nieuwe Binnenweg laten zien dat je met weinig middelen dubbele winst kunt halen. Door energie te besparen werkt de ondernemer aan een gezonde bedrijfsvoering én hij levert een bijdrage aan de Rotterdamse klimaatdoelen. Ik hoop dat meer ondernemers het goede voorbeeld van deze koplopers volgen“.

Geef een reactie